парафія "ВОЗНЕСІННЯ ГОСПОДНЬОГО"                        с.м.т. Брошнів-Осада

Українська Православна Церква Київського Патріархату            Субота, 18.05.2024, 08:16

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2014 » Листопад » 23 » СВЯЩЕНИКА УГКЦ, ЯКИЙ ПІДПИСАВ РІВНЕНСЬКИЙ МЕМОРАНДУМ, ПОКАРАЛИ
18:33
СВЯЩЕНИКА УГКЦ, ЯКИЙ ПІДПИСАВ РІВНЕНСЬКИЙ МЕМОРАНДУМ, ПОКАРАЛИ
Підпис представника УГКЦ під "Меморандумом про єдину Україну та єдину Українську Помісну Православну Церкву" недійсний, повідомляє інформаційний ресурс Української греко-католицької церкви.
Священик займався самодіяльністю і перевищив свої обов'язки. В якості покарання він отримав канонічне попередження. Виявилося, що "представник УГКЦ" не мав повноважень підписувати не узгоджений із вищою церковною владою текст.
Собор святого Юра (Львів)Про це йдеться в заяві Луцького екзархату УГКЦ з приводу підписання в м. Рівному Меморандуму від 13 листопада 2014 року.
Священикові, який перевищив свої повноваження і підписав Меморандум, винесено канонічне попередження. «Тому будь-які підписи представників УГКЦ у цьому Меморандумі є недійсними», - сказано в заяві, яку підписаввладика Йосафат, Екзарх Луцький УГКЦ.
Нагадаємо, що під час підписання в місті Рівному"Меморандуму про єдину Україну та єдину Українську Помісну Православну Церкву" був присутній настоятель громади УГКЦ у місті Рівне
У Луцькому екзархаті звертають увагу, що текст Меморандуму не один раз змінювався, а сам документ був ініційований представниками обласної державної адміністрації. «Проте питання церковної єдності мають вирішуватися у форматі взаємної поваги, діалогу та узгодження самими Церквами», – наголошується в заяві.
«Ми вболіваємо над проблемою поділу, який існує між Православними Церквами в Україні. Наша Церква всіляко заохочує розвиток діалогу для досягнення єдності Православних Церков, але при цьому переконана, що такий діалог є внутрішньою справою самих православних вірних України», – відзначили в Луцькому екзархаті УГКЦ.
Підпис представника неправославної Церкви під документом, що декларує бажання підписантів об'єднатися в єдину помісну Українськурівненський Меморандум православну церкву, відразу викликав збентеження, зокрема, у представників Руської православної церкви, та в інших людей обізнаних з церковним правом.
Голова Синодального інформаційного відділу РПЦ (СИНФО) Володимир Легойда, висловив здивування у зв'язку з присутністю на рівненському меморандумі підпису представника Греко-католицької церкви України, назвавши її "канонічним нонсенсом".
"Якщо греко-католики декларують необхідність створення єдиної помісної церкви зі своєю участю, то, мабуть, перш за все, вони повинні заявити про припинення всілякого літургійного та канонічного спілкування зі Святим престолом, повинні перестати поминати папу римського за своїми богослужіннями. Інакше зовсім не зрозуміло їх участь у цьому процесі. Це канонічний нонсенс, абсурд", - додав представник РПЦ. 
Нагадаємо також, що 19 листопада свій підпис з-під "Меморандуму" відкликали представники найбільшої релігійної конфесії України - Української православної церкви, яка є єдиною православною Церквою в Україні, визнаною світовим православ'ям. Підставою для такого кроку, згідно заяви одного із колишніх підписантів. а саме, митрополита рівненського і Острозького Варфоломія (Ващука), стали "кривотолки" і звинувачення в зраді православ'я", а також "спроба захоплення представниками УПЦ двох храмів УПЦ на Рівненщині" майже відразу після підписання угоди про мир та єдність.
На сайті Київської патріархії прокометували відкликання підпису лише представників УПЦ, звинувативши їх, у тому, що ті, нібито, піддалися під тиск "з Москви". При цьому прес-центр Київської патріархії не зміг привести доказів такого твердження, а лише послався на анонімні для громадськості "достовірні джерела". 
Вочевидь, що "достовірні джерела" не хочуть псувати стосунків УПЦ КП з УГКЦ. Тому у фактичному відкликанні підпису представника цієї української конфесії, "руку Москви" не побачили. На даному етапі греко-католики єдина церква в Україні, яка офіційно заявляла про визнання Таїнства Хрещення в УПЦ КП. Водночас, восени, глава УГКЦ Верховний Архієпископ Святослав (Шевчук) публічно заявив про те, що в Україні є лише одна канонічна православна Церква, а саме - УПЦ (МП).
Категорія: НОВИНИ | Переглядів: 593 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Біблія

Молитовник

Наш банер

Вхід

Пошук

Календар

«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Новини cerkva.info