парафія "ВОЗНЕСІННЯ ГОСПОДНЬОГО"                        с.м.т. Брошнів-Осада

Українська Православна Церква Київського Патріархату            Четвер, 25.04.2024, 09:14

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » Архів матеріалів


Дорога донечко!
Настане день, коли я постарію - і тоді вияви терпіння і постарайся зрозуміти мене, якщо не зможу одягнутися без твоєї допомоги, будь терпляча. Згадаймо, як багато годин я витратила, коли навчала цього тебе. Якщо, розмовляючи з тобою, буду тисячу разів повторювати одне і те ж - не перебивай, вислухай мене. Коли ти була маленькою, мені доводилося тисячу разів читати тобі одну і ту ж казку, щоб ти заснула. Коли ти побачиш, що я нічого не розумію в нових технологіях - дай мені час і не дивись на мене з глузливою посмішкою. Я так багато чому тебе навчила: як правильно їсти, як гарно одягатись, як боротися з життєвими негараздами. Якщо в якийсь момент я щось забуду або втрачу нитку нашої розмови - дай мені час, щоб згада ... Читати далі »
Переглядів: 13939 | Додав: Admin | Дата: 27.05.2015 | Коментарі (67)


В неділю, 24 травня 2015 року Божого, у нашому селищі було відкрито і освячено пам"ятник Тарасу Григоровичу Шевченку, який велично постав у центрі Брошнева-Осади.
На запрошення селищного голови І. Б. Шикеринця, освячення пам"ятника Великому Кобзарю звершили настоятель парафії "Вознесіння Господнього" УПЦ КП протоієрей І. Креховецький і священик парафії "Святого Вознесіння" УГКЦ протоієрей В. Майка.



 
Переглядів: 746 | Додав: Admin | Дата: 25.05.2015 | Коментарі (0)

Переглядів: 593 | Додав: Admin | Дата: 11.04.2015 | Коментарі (0)

Архивы для Апрель 2011
Ми вступаємо сьогодні в страсні дні Господні, в час, коли згустилася темрява і коли піднімається зоря нового світла, зоря вічності, зрозуміла лише тим, хто разом з Христом вступає в цю пітьму. Це – темрява і напівморок, де змішалася правда й неправда, де змішалося все, що лише може бути змішане: Вхід Господній в Єрусалим, такий урочистий, сповнений такої слави, водночас весь побудований на страшному непорозумінні. Жителі єрусалимські зустрічають Спасителя Христа урочисто і радісно, тому що чекають, що він звільнить Свій народ від політичного гніту; і коли з’ясується, що Спаситель прийшов звільнити людей і весь світ від гріха, від неправди, від відсутності любові, від ненависті, тоді від нього відвернуться з гіркотою, розчарованістю, і ті, хто так урочисто його ... Читати далі »
Переглядів: 572 | Додав: Admin | Дата: 05.04.2015 | Коментарі (0)

Преподобний Іоан Ліствичник про покаянняПокаяння - це відновлення Хрещення. Покаяння - це очищення совісти. Покаяння - це завіт з Богом про поправу життя. Покаяння - це примирення з Господом, звершення благих діл на противагу колишнім гріхам. Покаяння - це самоосудження; журба про себе, вільна від зовнішніх турбот. Покаяння - це донька надії та смерть відчаю.
Впавши у рів беззаконня, ми не можемо вибратися з нього без спасительної мотузки смиренномудрости.
Одна річ - сокрушена смиренномудрість каянника, інша - докори ... Читати далі »
Переглядів: 587 | Додав: Admin | Дата: 22.03.2015 | Коментарі (0)

На третьому тижні Великого Посту в суботу увечері на Всеношній службі в центр храму виноситься Животворящий Хрест, якому весь тиждень поклоняються віруючі.
Початок традиції поклоніння Хресту було покладено за часів перших християн, коли на Хрестопоклонний тиждень в Константинополі виносився справжній Хрест, на якому був розіп'ятий Христос.
За переказами, найбільша християнська святиня була знайдена імператрицею Оленою в Єрусалимі. За часів хрестових походів у XIII столітті святиня зникла.
Нині в усіх православних храмах Хрест ... Читати далі »
Переглядів: 672 | Додав: Admin | Дата: 13.03.2015 | Коментарі (0)

Переглядів: 575 | Додав: Admin | Дата: 23.02.2015 | Коментарі (0)

 
Як через нестриманість наших прародичів ми впали і позбулися райського блаженства, так через подвиг посту, який добровільно приймаємо на себе, ми можемо повернути собі втрачене райське блаженство.
Свт. Василій Великий
 
Історія людства від свого початку і аж до наших днів засвідчує неухильне прагнення людини здобути для себе щастя. Це явище цілком природне, адже людина тягнеться до того, що було нею свого часу втрачено – блаженне життя в раю. Але позаяк через гріхопадіння змінилася здатність людини адекватно сприймати дійсність, ставлення до блаженства було теж спотворено. Ми називаємо щастям те, що може тривати всього декілька хвилин (задоволення від смачної їжі, від перегляду цікавого ... Читати далі »
Переглядів: 692 | Додав: Admin | Дата: 23.02.2015 | Коментарі (0)

he76UUf-kIM.jpg
Перші чотири неділі показують, яким має бути піст. Акцент не ставиться на тілесну сторону, а на приготування до духовного посту. Можливо, це підготовка спочатку внутрішнього стану людини, який буде основою для посту тілесного. Фізичний піст має бути наслідком внутрішнього спрямування особи йти шляхом посту. Саме тому чотири неділі перед Великим Постом спрямовані на те, аби людина почала задумуватися над тим, як вона молиться, як вона живе. Акцент ставиться на духовний стан людини.
Перша неділя у притчі про Митаря і Фарисея вказує на початкову ступінь духовного життя і відповідає на запитання: як потрібно наближатися до Бога.
Основними настановами тут являються смирення, терпеливість і приношення Богові «духа сокрушенного».Бути ... Читати далі »
Переглядів: 705 | Додав: Admin | Дата: 18.02.2015 | Коментарі (0)

Уставом Православної Церкви встановлені особливі вселенські загальні дні поминання спочилих християн. Одним із таких днів є М`ясопусна батьківська поминальна субота (14лютого), яка завжди припадає на передодні третьої підготовчої неділі до Великого посту. Поминання в цей день визначено стародавнім церковним звичаєм. Християни всіх часів і народів завжди молилися за своїх померлих.  Про це ясно свідчать древні Літургії. Так, наприклад, в Літургії св. ап. Якова є молитви за померлих, які перейшли і в Літургію св. Іоана Золотоуста і св. Василія Великого. У зв’язку з тим, що багато хто помирав раптово під час мандрівки, в бурхливих потоках, проваллях, від хвороб і голоду, від пожежі, на війні, від холоду або з будь-якої іншої причини, вони, т ... Читати далі »
Переглядів: 803 | Додав: Admin | Дата: 13.02.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 ... 19 20 »

Біблія

Молитовник

Наш банер

Вхід

Пошук

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Новини cerkva.info