парафія "ВОЗНЕСІННЯ ГОСПОДНЬОГО"                        с.м.т. Брошнів-Осада

Українська Православна Церква Київського Патріархату            Четвер, 28.03.2024, 17:02

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » Архів матеріалів
 Проповідь Іоана Предтечі була нетривалою. Приготувавши людей до прийняття Спасителя, він закінчив своє життя мученицькою смертю. Невдовзі після хрещення Господнього Іоана було ув'язнено галилейським царем Іродом. Цей галилейський цар Ірод Антипа був сином того самого Ірода Великого, який убив 14 тисяч вифлеємських немовлят.
                               Усікновення глави Іоана Предтечі. Мк 6, 20–28

Іоан викривав царя Ірода в тому, що він, за життя свого брата Филипа, одружився з його дружиною Іродіадою. Іродіада озлобилася за це на Іоана і просила Ірода, щоб він убив його. Та Ірод не погоджувався на це, тому що вважав Іоана за великого пророка і боявся народу, але на догоду дружині кинув його у в'язницю. Іродіада ж не вдовольнилася цим, тим більше, що сам Ірод п ... Читати далі »
Переглядів: 758 | Додав: Admin | Дата: 10.09.2011 | Коментарі (0)

 
«Пантанасса», або «Всецариця» – таку назву має невеличка за розмірами ікона, оригінал якої знаходиться на острові Афон у церкві Ватопед. Написана вона була у 17 столітті. І благословив її старець Йосиф Ісахаста. Історія створення цієї ікони досить цікава. Як переповідав сам старець, одного разу у церкву Ватопед зайшла молода людина. І лише вона зібралася помолитися, як лик Божої Матері осяявся неземним світлом. Якась сила кинула чоловіка об підлогу. Коли все це завершилося, то він вирішив сповідатися. 
Під час сповіді він розповів священику, що тривалий час займався магією та окультними науками. А саме глас Матері Божої переконав його змінити життя і відректися від цього заняття. Саме з того часу «Пантанасса» і славиться тим, що протистоїть злу, магії. Також «Всецариця» позбавляє віруючих онкологічних хвороб. Благословенних копій цієї ікони чимало у світі. І всі вони чудотворні, бо людей, які зцілили ... Читати далі »
Переглядів: 8089 | Додав: Admin | Дата: 31.08.2011 | Коментарі (0)

 
Пресвята Матір Божа після Вознесіння Ісуса Христа жила на землі ще декілька років (одні християнські історики вважають, що 10 років, інші – що 22 роки). Апостол Іоан Богослов, згідно з заповітом Господа Ісуса Христа, прийняв Її до себе в дім і з великою любов'ю піклувався про Неї, мов рідний син, аж до самої Її кончини. Пресвята Мати Божа стала для всіх учеників Христових спільною Матір'ю. Вони разом з Нею молились і з великою радістю й утіхою слухали її повчальні бесіди про Спасителя. Коли віра християнська поширилася в інших країнах, то багато християн приходили з далеких країн побачити і послухати Її. Живучи у Єрусалимі, Матір Божа любила відвідувати ті місця, де часто бував Спаситель, де Він постраждав, помер, воскрес і вознісся на небо. Вона молилася на цих місцях: плакала, згадуючи про страждання Спасителя, і раділа на місцях воскресіння і вознесіння Його. Вона часто ... Читати далі »
Переглядів: 749 | Додав: Admin | Дата: 27.08.2011 | Коментарі (0)

14 серпня для нас, для усіх православних християн, розпочинається Успенський піст. У цій публікації ми розповімо про те, як було започатковано Успенський піст, як харчуватися й проводити дні Успенського посту, тощо. 

Успенський піст настає через місяць після Петрового посту.Цей пост започатковано перед великими святами Преображення Господнього та Успіння Божої Матері і триває два тижні від 1 до 15 серпня (ст. стиль).

Успенський піст дійшов до нас з давніх часів християнства.

В бесіді Льва Великого, виголошеній ним близько 450 року, ми знаходимо чітку вказівку щодо Успенського посту: "Церковні пости розміщені в році так, що для кожного часу запропоновано свій особливий закон помірності. Так для весни весняний піст - у Чотиридесятницу, для літа літній - у П’ятидесятницю (Петрів піст), для осені осінній - у сьомому місяці (Успенський), для зими - зимовий (Різдвяний)”.

Св. Симеон Солунський пише, ... Читати далі »
Переглядів: 796 | Додав: Admin | Дата: 17.08.2011 | Коментарі (0)

                                         
(1 серпня ст.ст.- 14 серпня нов.ст.)

   Як відомо, за царювання Костянтина Великого його мати, рівноапостольська цариця Єлена, дісталась до Єрусалима, щоб відшукати Хрест Господа нашого Ісуса Христа. Вона його знайшла, і всі люди поклонялись Чесному Животворящому Хресту. Це свято Воздвиження, тобто піднесення Чесного Хреста, святкується 14 вересня (27 вересня за новим стилем).
Хрест Господній зцілював хворих людей. У Констатинополі, за усталеним обрядом, починаючи з 1 серпня (за ст. стилем) Чесний Хрест проносять міськими вулицями і площами для освячення міста й запобігання всіляким хворобам. Увечері перед 1 серпня готують хрест на святому престолі Софійсько ... Читати далі »
Переглядів: 905 | Додав: Admin | Дата: 13.08.2011 | Коментарі (0)

 
Святий великомученик і цілитель Пантелеймон народився в місті Никомидії в сім’ї багатого язичника Євсторгія і мав ім’я Пантолеоном. Але мати його Еввула була християнкою. Вона хотіла виховати сина в християнській вірі, але померла, коли майбутній великомученик був ще юнаком. Батько віддав Пантолеона в початкову язичницьку школу, закінчивши яку юнак став навчатися мистецтву лікування у знаменитого в Никомидії лікаря Єфросина. 
Здібності Пантолеона стали відомими імператору Максиміану (284-305), який захотів бачити його при своєму дворі.
Саме в той час в Никомидії таємно проживали священномученики пресвітери Єрмолай, Єрмипп і Єрмократ, які врятувались після спалення 20000 християн в Никомидійській церкві в 303 році. Святий Єрмолай неодноразово бачив Пантолеона, який проходив поруч їх пристановища. Одного разу пресвітер покликав юна ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 848 | Додав: Admin | Дата: 09.08.2011 | Коментарі (0)

2 серпня Свята Церква творить спомин пророка Іллі.
Пророк Ілля жив за найбільш нечестивого царя Ахава,який поклонявся ідолу Ваалу (сонцю) і змушував до того і народ. Ілля прийшов до Ахава і від імені Божого оголосив йому: "За твоє нечестя в ці роки не буде ні дощу, ні роси, хіба що за моєю молитвою". 
Так і сталося. Почалася страшна посуха; навіть трава вигоріла, і настав голод. Ілля, з волі Божої, оселився в пустелі біля одного струмка, куди ворони приносили йому хліб і м'ясо, а воду він пив із струмка. 
Коли струмок висох, Бог повелів пророкові йти в язичницьке місто Сарепту Сидонську до однієї бідної вдови і жити в неї. У цієї вдови, яка мешкала зі своїм сином, залишилося лише одна жменька борошна і трохи олії. Прийшовши в Сарепту, Ілля повелів їй спекти для нього корж і обіцяв, що борошно та олія не будуть зменшуватися, доки не дасть Господ ... Читати далі »
Переглядів: 920 | Додав: Admin | Дата: 05.08.2011 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 18 19 20

Біблія

Молитовник

Наш банер

Вхід

Пошук

Календар

«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Новини cerkva.info